>Meisje met de parel - Johannes Vermeer - credits mauritshuis, Den Haag

🌙 Zilvernacht | Schoonhoven

14/12/19

In de avond en nacht van zaterdag 14 december 2019 is het centrum van Schoonhoven tussen 18.00 en 00.00 uur het decor voor de Nacht van het Zilver. De goud- en zilversmeden openen exclusief hun ateliers, galeries en werkplaatsen en tonen de geheimen van het vak. Met meer dan dertig deelnemende locaties staat u een bijzondere nacht te wachten…

Ik sta deze avond in de Veerpoort, hierin bevindt zich de prachtige galerie: Meesters van de Zilverstad.

Meer informatie: Nacht van het zilver


>Hermitage Amsterdam Opus Ada

Pomander | Hermitage

29/08/19

Hermitage Amsterdam opent binnenkort de tentoonstelling:
Juwelen! Schitteren aan het Russische hof.

Een van de grote schatten van de Hermitage is de fabelachtige juwelencollectie. Honderden daaruit schitteren in Juwelen! Samen met vele portretten en een overdaad aan rijk gedecoreerde japonnen en kostuums presenteren zij twee eeuwen mode en juwelen, gedragen door de high society aan het Russische hof in St.-Petersburg.

Trots om te vertellen dat de pomander deelneemt aan deze tentoonstelling en vanaf 14 september verkrijgbaar is in het Hermitage.


>Vak Delft docent edelsmeden goudsmid

Docent Edelsmeden | Delft

22/07/19

Na de zomervakantie ga ik aan de VAK Delft lesgeven als docent Edelsmeden.
De VAK is hét centrum voor de kunsten in Delft.
Hier wordt je door professionele kunstenaar-docenten meegenomen in de wereld van muziek, dans, theater, beeldende kunst en literatuur.

Wil jij het komende jaar kennis maken met het mooie ambacht van de goudsmid?
Meer informatie: cursus edelsmeden
Inschrijven via: VAK Delft


>zilverdag Silver Challenge 2019 Opus Ada

Tweede prijs | Silver Challenge 2019

10/06/19

De zilverdag was weer een gezellige en zonnige dag. Met als mooie afsluiter het winnen van de tweede prijs tijdens de Silver Challenge!
Dit jaar werd de 35e verjaardag van de Zilverdag gevierd, vandaar deze stralende schoonheid die van ieder moment een feest maakt:).


>zilver oorknop granules Opus Ada

Nieuwe collectie | Nova

09/05/19

De sieraden uit deze collectie zijn ondergedompeld met kleine bolletjes, deze creëren een prachtige schittering tijdens het dragen.
De ontwerpen zijn voortgekomen uit het collier NOVA, dit sieraad is geïnspireerd op de nachtelijke hemel. Het collier is bezaaid met sterren die afwisselend schitteren.

>zilver oorknop granules Opus Ada

Publicatie | Zilverstad Magazine

01/01/19 | editie 2019/2020 |

In dit blad wordt over de verschillende krachten en functies van Schoonhoven geschreven: als vestingstad, zilverstad, creatieve ondernemersstad en parel in de Krimpenerwaard.
In deze editie staat de galerie Meesters van de Zilverstad in de spotlights. De galerie heeft diverse collecties van edelsmeden met herkenbare stijlen. Een aantal van deze edelsmeden en hun sieraden worden voorgesteld waaronder mijn collectie.

>Muhjo Antwerpen Janneke de Bruijn Opus Ada Pomander

Bijzondere opdracht

05/12/18

Sieraden maken van oud goud is altijd mooi omdat dit een extra dimensie geeft aan de nieuwe sieraden. Bij deze bijzondere opdracht mocht ik van het oude goud uit de erfenis van mijn opa en oma voor mijn nichten sieraden maken.
Vier verschillende sieraden voor vier verschillende kleindochters.
Een mooie, blijvende herinnering!

Nieuwsgierig naar het proces en het eindresultaat? klik HIER voor een kijkje achter de schermen :)

>Muhjo Antwerpen Janneke de Bruijn Opus Ada Pomander

Hallo België

06/11/18

Opus Ada en de pomander gaan de grens over!
De sieraden zijn sinds kort ook verkrijgbaar in een aantal prachtige winkels in België. Onder andere bij deze prachtige galerie Muhjo in het mooie Antwerpen!

>Pomander Yoga Magazine publicatie

Publicatie | Yoga Magazine

02/08/18 | NR 4 - 2018 | YogaMagazine.NL

'Jouw meest waardevolle herinneringen dicht bij je hart. Stel je eigen sieraad van koper en beukenhout samen, middels geurende oliën. Handgesmeed door ontwerpers Bas Boon en Janneke de Bruijn.
€49,95 via craftscouncil.nl '


Koperen en zilveren versie zijn verkrijgbaar via DNWP.nl

>Opus Ada Janneke Bruijn Nova Wedstrijd sieraad zilverdag silver challenge

Tweede prijs | Silver Challenge 2018

21/05/18

De tweede prijs gewonnen met de Silver Challenge 2018!
Bedankt stemmers, bezoekers en organisatie voor weer een hele geslaagde Zilverdag in Schoonhoven.

Het sieraad is geïnspireerd op de nachtelijke hemel. Het collier is bezaaid met sterren die afwisselend schitteren, dat wordt versterkt door de contrasterende achtergrond. Het oppervlakte van het sieraad is een verbinding aangegaan met waterstofsulfide, hierdoor ontstaat de diepe donkere kleur.


>Pomander Happinez publicatie

Publicatie | Happinez

18/04/18 | NR 3 - 2018 | HAPPINEZ.NL

'Ontwerpers Bas Boon en Janneke de Bruijn lieten zich inspireren door pomanders - sinaasappels bestoken met kruidnagels - die zo'n lekker kerstig geurtje verspreiden. In dit kleine beukenhouten bolletje kun je je eigen lievelingsgeur doen. Deze trekt in het hout en als je de ketting draagt wordt zo met elke beweging een vleugje verspreid.
€49,95 via craftscouncil.nl '


Koperen en zilveren versie zijn verkrijgbaar via DNWP.nl

>Opus Ada Janneke de Bruijn trouwbeurs engaged westergasfabriek

Trouwbeurs Engaged

03/10/17

Afgelopen weekend waren mijn sieraden en ikzelf te vinden in de Westergasfabriek in Amsterdam. Wat een gaaf event is Engaged en wat een mooie locatie. Fijne gesprekken en leuke reacties op de sieraden en mijn stand. Bedankt Esther van Geenen Fotografie voor deze spontane foto. Nu weer vol inspiratie aan de slag met het uitbreiden van mijn trouwcollectie.

Tot de volgende keer!

>Opus Ada Janneke de Bruijn waarborg meesterteken verantwoordelijkheidsteken

Mijn eigen Meesterteken

18/08/17

Ook wel verantwoordelijkheidssteken genoemd, is een bij de Nederlandse Waarborg geregistreerd en uniek symbool. Doordat dit symbool in de sieraden geslagen wordt, kan het sieraad herleid worden naar de maker. Alleen gevestigde edelsmeden mogen dit teken aanvragen. Mijn meesterteken bestaat uit mijn initialen J & B. Op de foto zie je een knieslagstempel. Een knieslagstempel heeft een knikje, hierdoor kan ik het teken aan de binnenzijde van een ring aanbrengen. Het meesterteken heeft een ⌀ van 0.9mm, heel goed kijken dus! Sinds 18-08-2017 staat mijn meesterteken geregistreerd bij de Waarborg.


>Opus Ada Janneke de Bruijn engaged bruidsbeurs bruidssieraden

Trouwbeurs | 30 sep. + 1 oktober '17

01/07/17

Trots om bekend te maken, dat ik deelneem aan de prachtige en vernieuwende trouwbeurs Engaged in Amsterdam! Engaged is de perfecte plek om inspiratie op te doen voor je bruiloft. Je kunt er taartjes proeven, foto's bekijken, lezingen bijwonen, en vakmensen aan het werk zien.

Locatie: Westergasfabriek, Amsterdam | open: 10.00 - 17.00 uur

Benieuwd naar mijn nieuwe trouwsieraden en de stand :)?
Lets meet up in Amsterdam!


>Opus Ada Janneke de Bruijn nieuwe collectie flora

Flora | Nieuwe collectie

23/06/17

Yes de nieuwe collectie genaamd Flora is een feit!
Flora maakt natuurlijke schoonheid draagbaar. Vanaf nu online te bestellen :)

Neem je een kijkje? --> FLORA


>Opus Ada Janneke de Bruijn edelsmid ontwerper armband koraal

Eerste prijs | Silver Challenge

05/06/17

Met mijn armband 'Reef' heb ik de eerste prijs gewonnen bij de Silver Challenge 2017. Deze jaarlijkse ontwerpwedstrijd vind plaats tijdens de Nationale Zilverdag in Schoonhoven, de zilverstad van Nederland.
De geëxposeerde inzendingen worden gejureerd door de bezoekers van de Zilverdag.


>Opus Ada Janneke de Bruijn edelsmid ontwerper armband koraal

Zilverdag 2017 | Silver Challenge

16/05/17

Dit sieraad is ontworpen voor de Silver Challenge 2017 met het thema deining. Tijdens de Zilverdag op 5 juni kan er gestemd worden. De winnaar wordt aan het einde van de dag bekend gemaakt. De deelnemende stukken worden deze dag tentoongesteld in de Hoge Vierschaar, de expositieruimte onder het stadhuis.
Zeker een bezoek waard

Het is geïnspireerd op organische vormen gevonden in het wateroppervlak en de wonderlijke wereld die deze verhuld in de ondiepte van de zee.


>Opus Ada Janneke de Bruijn edelsmid ontwerper nieuwe collectie

Coming soon

01/04/17

Er wordt hard gewerkt aan een nieuwe bloeiende collectie.
Binnenkort meer :)


>Opus Ada ANNE nacht van het zilver schoonhoven

Nacht van het Zilver

10/12/16

ANNE neemt deel aan de 9de editie van Nacht van het Zilver. Meer dan dertig deelnemende locaties zijn deze nacht voor u open. Geniet van al het moois dat de zilverstad Schoonhoven u te bieden heeft! U vindt de sieraden van ANNE in de Grote St. Bartholomeuskerk, Haven 84. Ook zijn de sieraden van ANNE en de collectie van Opus Ada te koop in het Zilvermuseum.

Hopelijk tot dan!


>Opus Ada Janneke de Bruijn edelsmid ontwerper sieraden

Lancering nieuwe website

02/05/16

Na vele uurtjes naar beeldschermen turen, foto's maken, teksten typen en puzzelen met HTML, is het dan nu toch zo ver: De nieuwe website is online! Kijk gerust even rond en vergeet zeker niet een kijkje te nemen bij de collectie : )

Enjoy,
Janneke de Bruijn | edelsmid & ontwerper


Opus Ada Janneke Bruijn

Shoot bladsieraden

27/08/2016

Nieuwsgierig naar de prachtige nieuwe foto's? Neem dan een kijkje in het lookbook


Janneke Bruijn zilvermuseum schoonhoven

Laatste werkdag Zilvermuseum Schoonhoven

29/07/16

Drie jaar lang heb ik met plezier vanuit mijn werkplaatst in het Zilvermuseum gewerkt. Vanaf vandaag zal ik niet meer gevestigd zijn in het Zilvermuseum

.
Wil je op de hoogte blijven? Kijk dan af en toe op de website of like mijn facebook pagina


Janneke Bruijn sieraad emaille

Sieraden van ANNE

01/11/14

Samen met collega goudsmid Joanne ben ik het sieraden label ANNE begonnen, geëmailleerde, kleurrijke en tijdloze sieraden. ANNE is ontstaan vanuit een gedeelde passie voor het goudsmeden, ondernemen en het verlangen om onderscheidend bezig te zijn. De prachtige kleuren worden verkregen door de oude techniek van het emailleren. Het gebruik van eenvoudige vormentaal waarin prachtige kleuren gecombineerd worden resulteert in een toegankelijk, kleurrijk en uniek sieraad.

Bestellen kan via facebook of via onze shop bij Abel & Tosh
Stay tuned: ANNE


geurhanger Janneke Bruijn Crafts Council publicatie dnwp

Publicatie | Dutch Darlings

10/10/14

'Met de ontwerpwedstrijd ‘Dutch Darlings’ werden makers, vormgevers en vakmensen uitgedaagd om een bijzonder, verrassend, innovatief, duurzaam en hedendaags souvenir te ontwerpen op basis van een ambachtelijke Nederlandse techniek. Aanleiding en resultaten van de winnende souvenirs zijn in het boekje terug te vinden.'

Taal: Nederlands en Engels
Bestellen kan hier


geurhanger Janneke Bruijn Crafts Council

Eerste prijs | Dutch Darlings

01/10/14

Deze POMANDER is het winnende product van de wedstrijd Dutch Darlings uitgezet door Crafts Council, waaraan ik samen met Industrieel Product Ontwerper Bas Boon heb deelgenomen.

Nieuwsgierig geworden naar de pomander die ook in het zilver beschikbaar is, of wilt u dit subtiele sieraad bestellen? Ga dan naar de website van DNWP